Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2018 14:55 - Коя е “звездата на Рефан” ?
Автор: yolanta Категория: Други   
Прочетен: 3194 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.12.2018 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Коя е прословутата "звезда на Рефан", за която се споменава от дякон Стефан в Деяния на апостолите, а той пък цитира пророк Амос, където Бог споменава "звездата на боговете ви".

И която, враговете на Израел и евреите смятат за шестолъчната звезда / хексаграм/, която е еврейски национален символ.

Най -напред ще кажа директно, че ще разбия клишето на враговете на Израел, които в голямата си част са мюсюлмани и атеисти, твърдящи, че шестограмът/ звездата с шест върха/ използван като символ на народа Израел, е "звездата на Рефан". 6 - лъчевата звезда, символ на Израел се казва " Маген Давид" / щит на цар Давид". Формата и името й според преданията, идват от щитовете, ползвани от войската на цар Давид, които били с такава форма.


Звездата се изобразява като два триъгълника вплетени един в друг, единият с върха си нагоре и апотенузата надолу, а другия с апотенузата нагоре и върха си надолу. Това символично означава БОГ и човека. БОГ/ изправения триъгълник: Бог Отец, Слово и Дух/,а човека обърнатия надолу триъгълник: дух душа и тяло. И тия са преплетени и неразривно свързани.


И така, не това е въпросната звезда.

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ на "звездата на Ремфан" и да видим коя е тя.

За да разберем за звездата му, трябва да знаем първо кой е този Рефан, или Ремфан?

Отъде идва самото име Рефан или в други варианти Ремфан?

И така, най -напред да спомена ,че думата Ремфан е спомената само и единствено в превода Септуагинта и е гръцка: Ῥεμφάν, или Ῥεφάν В оригинала на иврит, в пророк Амос я няма.

Там е записано " Сикхут/ Моллох/ и Хиун, звездата на боговете ви".
Ето къде единствено е споменато " звездата на Рефан"- в Деяния 7:43, тоест новозаветна книга. "... носехте скинията на Молоха,

И звездата на бога Рефана, Изображенията, които си направихте, за да им се кланяте; Затова, ще ви преселя оттатък Вавилон"
.....където дякон Стефан цитира пророк Амос.

В Оригиналния текст на иврит не е записано Ремфан, нито Рефан...това просто така е преведено в гръцкия превод на ТАНАХ, наричан Септуагинта.

А се появява в новозаветната книга Деяния на апостолите, защото тя е намерена написана на гръцки диалект.
/ според източник: 1911_Encyclopжdia_Britannica/Remphan/

Отиваме на пророк Амос и търсим глава 5 и в 26 стих, който стих цитира дякон Стефан пред Синедриона, там четем:

Амос 5 :26 Напротив, носехте царя си Сикут/ Моллох/ И Хуин / в оригинал на иврит е Кийун (‏(כיון‏‎, Кайвану на акадски език/, идолите си, Звездата на вашите богове, Които си направихте.

Сега, тук отварям една скобичка за обяснение: Тук се говори в оригинал за акадски бог с име Кайвану, а евреите му викали е Кийун (‏(כיון‏‎, отиваме в Конкорданс на Стронг и виждаме в оригиналът на иврит какво е писано:
Там е написано : Кийуун (‏(כיון‏‎ или Пеор или Хадад, кореспондира и с Приапус / дума под номер H3559/.

Значи става дума за идола Ваал Пеор...или както е записано в бг преводите на Билията: Ваал Фегор Римското име на тоя бог пък е Сатурн, а гръцкото Рефан, или Ремфан. И така, дотук вече сме сигурни, че става дума за един омразен Богу идол.

Бог каза, че народа си е направил богове...Кои бяха обаче , тия омразни Богу измислени богове?

Тук е писано за идолите/ ваал значи господар, съпруг/ Сикут, тоест Моллох, и Хуин, тоест Кийун, Кайвану или ...Ваал Фегор / в оригинал на иврит Пеор или му викали и Хадад/.

Знаем, че по ония места се ширеше поклонение към Ваал / в трите разновидности Ваал Зевув, Ваал Пеор/ Фегор и Моллох/. Този идол има символ звезда, прилична на слънце, която е вътре в полумесец.Звездата му е като слънце. Символът, намерен по неговите храмове е звезда, с вид на слънце, в полумесец.
На снимката е показана.
image

Ето, това е била “звездата на Ваал Пеор”, или Ваал Фегор,както е писано в бг преводите, което гърците наричали Рефан.

Това е звездата на акадски древен идол.

Луната е така обърната, защото символизира "съпругата му Астарта", а звездата е символ на неговото "мъжко достойнство".

И когато звездата влезе в луната, плодородието е сигурно!!

Или с други думи: древен еротичен езически символ, гарантиращ плодородието. Пак повтарям значението на думата Ваал или както е на еврейския език Баал: означава съпруг, мъж.

Тази комбинация от звезда в полумесеца символизира ПЛОДОРОДИЕТО ...

Но точно това ядосва истинския Бог Защото САМО БОГ ДАВА И ПЛОДОРОДИЕ И ДЪЖД И ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЕТИМ.

А народа знаеше това, но отиваше след езическите богове там по ония места. Затова Бог заявява срещу тях това: носехте звездата на боговете си, визирайки всички тия вааловци.

Носели са символа на това божество като медалиони, обеци, в малки ковчежета. Специално култа към Ваал Фегор, или Хадад / или още наричан Бал Пеор, както и Ал Иллах или както го наричали бог Син, тоест богът на пустинята Синай/, в комбинация с Астарта бе разпространен по пределите на мадиамците и измаиляните.

Дори е писано, че те именно носели полумесеци на обеци и на вратовете на камилите си. Виждаме, че Бог упреква израелтяните, че по време на пътуването в пустинята са носели звездата на Ваал Пеор / тоест Рефан на гръцки/, служели и на Молоха..

В култа към това божество Ваал Пеор, или Рефан, се изисквало да се направят оргии пред статуята му, заедно с пиршества. Четем, че в странстванията си в пустинята, израелтяните са направили поне веднъж такова залитане към Ваал Фегор:

Валаам подучи мадиамците да ги примамят да направят това

Числа 25:18 защото те ви измъчват с коварствата, с които ви примамиха чрез Фегора/ на иврит Пеор, визира Ваал Пеор, Рефан/ и чрез сестра си Хазвия, дъщеря на един мадиамски първенец, която беше убита в деня на язвата наложена поради Фегора.

Числа 31:16 Ето, те, по съвета на Валаама, накараха израилтяните да беззаконствуват против Господа в делото на Фегора/ тоест Пеор, Рефан/, тъй че язвата се яви всред Господното общество.

Исус Навин 22:17 Малко ли беше за нас съгрешението относно Фегора/ Ваал Пеор, Рефан/, от което и до днес не сме се очистили, макар че, поради него, стана язва в Господното общество,

Но нека видим в кои храмове е намерена тази комбинация със звездата?

В храма в Баалбек със сигурност... Но този символ е намерен и в древен Ур, откъдето излезе Авраам!

Да, там се е казвал Ур Намму, древно месопотамско божество...И там по същия начин служели на този идол. Тоест, символът се намира по цяла Месопотамия, от Ур Халдейски, в арабската пустиня където са били Мадиамските предели, чак до Египет, защото култа към този идол е бил разпространен по тия земи точно.

Ясно е откъде за го "забрали" някои израелтяни. Далеч не всички, а само някои. Заради което Бог отсече 10 племена от народа Си и ги заведе в робство в Асирия и Египет, никога повече не ги върна, а другите две наказа с робство във Вавилон.

След връщането на двете племена от Вавилонско робство в земята на Израел, при свещеник Ездра и Неемия, повече никога евреите не са служили на други богове, освен на Йехова.

Знаете ли кой носи в днешно време "звездата на Рефан", тоест на Ваал Хадад/ Пеор, или божеството Ур Намму? Познайте! Видно е. Носи я единственият наследник на култа към Ваал Пеор, или Рефан- Исляма!

Не евреите, а Исляма! Според "Енциклопедия на религиите" : "думата Аллах е предислямска и идва от думите Ал Иллах, божество, което в древни векове се наричало Син, или Хадад, Бел, Бал, или Баал " / James Hastings Edinburgh T&T. Clark 1908, I :326/

Когато евреите пуснали "звездата на Ремфан" и спряли да я носят, една група араби отишли и я вдигнали...Сега те я носят. По същия начин и те смятат, че служат на Истинския Бог, но носят "звездата на Рефан".





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolanta
Категория: Други
Прочетен: 185359
Постинги: 50
Коментари: 18
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031